scs: art and culture production centre
home
The Art and Culture Production Centre is located in Kleivan, Vestvagoy Municipality, Lofoten on a quay containing three existing buildings: a fisherman’s cottage, a cod liver oil production building, and a cod salting building, all of which were part of a now abandoned fishing village. These buildings date back  to the early 1900s and are considered historically important because they are the remains of a form of life prevalent in this region which has disappeared. For these reasons the quay and three buildings have been listed in the "Cultural Heritage Plan for Lofoten" adopted by Nordland county in 2007, thus the external appearance of these buildings can be renovated, but not changed, while the interiors can be modified to cater for new uses. The second part of this project involves the upgrading of the quay, possibly incorporating a new terrace and sauna to provide facilities for those involved in the activities of the Art and Culture Production Centre. The three existing buildings will be renovated to provide facilities for art and cultural production activities as well as residential accommodation. Diverse groups will occupy these facilities for varying periods of time. The Centre is meant to be a public resource and become a reference for similar initiatives throughout the region. The task of the studio is to design plans for the conversion of the quay and its buildings into an Art and Culture Production Centre through the renovation of the interior of the three existing buildings and to design and build a project for the  the quay.
home
Students: Azriel,Mathilde; Bendelac,Ines; Degerth,Tommy; De Santos Sanz,Irene; Egeland,Eline; Gallego-Guiu,Bruguers; Gilberg,Sigrid Bergitte; Godzimirski,Jan Kazimierz; Grometto,Matteo; Jetmundsen,Thea Andrea; Laurila,Marianna; Lomaglio,Matteo; Luken,Lodewijk; Mannsåker,Jon Kåre Mjelde,Ida Helene Holm; Rekstad,Une Tangen; Saludas,Miguel; Schneider,Michelle; Skarphol,Kristine Sommarset,Jonas Aarre; Strassegger,Anna Rosa; Vercruysse,Emiel; Årthun,Maria. Staff: Christian Hermansen, Solveig Sandness, Marcin Wójcik Client: Villa Lofoten, Aaslaug Vaa.
The landscape, building site quay in the far right.
Buildings on the quay site, from left to right, Trandamperi and Brygge
projects phase 2 projects phase 3
Development of the project:
The Bands seen from above-north
The Bands’s southern end seen from the water.
The Bands showing BBQ, dining table, and the sauna.
The Bands seen from the southern end.
The Bands, sauna seen from above.
The Bands, sauna window reflecting the landscape view.
The Bands, interior of the sauna.
The Bands, part of the design and building team.
The Bands, exhibition model.